HISTORIK


Boden där Glasscafét-Cafét är belägen byggdes 1908 av Olof Samuelsson,
min morfarsfar. 1913 dog Olof Samuelsson och boden övertogs av hans fru
Adelina. 1916 revs den gamla sjöboden, tomten sprängdes ut och utvidgades.
Detta till en kostnad av 3000 kr och 69 öre. 1917 köptes boden av sönerna till
Olof och Adelina, bröderna Carl JR, David, Agnar och Lambert Samuelsson.och
byggdes om 1919.

1920 löstes bröderna David och Agnar ut av Carl. Lambert löstes ut 1924. Då ägde min morfar Carl Samuelsson j:r hela boden.

1925 hyrdes boden ut till handlare J.F. Johansson och användes som
förrådsbyggnad.

1946 startade min far, Arne Sternemar, en s.k. kemikalieaffär i
fastigheten där såldes allt från husfärg till nagellack. 1961 flyttades verksamheten till lokalen under Konsum på torget på Smögen.

1956 dog min morfar, Carl Samuelsson j:r och då ärvdes boden av hans
fru, Ellen Samuelson.

1960 köpte min far den av mormor. 1989 dog min far och 1991 övertog min
bror, Hans boden. Idag är det Mikael Sternemar som äger fastigheten och också driver verksamheten.

Under åren har boden innehållit varierande verksamheter så som
virkesförråd, Kemikalieaffär, bordtennislokal, hemslöjdsaffär,, galleri,
klädaffär, Body shop och idag restuarant, cadé och glasscafé.

Glasscafét startades 1994 av Mikael Sternemar, och Anders Sigström,barnbarn respektive barnbarnsbarn till Carl jr. Att starta ett Glasscafé kändes naturligt då det var något som helt saknades på Smögen och Smögenbryggan.
Anders var med i verksamheten t.o.m. 2005 och sedan dess driver Mikael
Sternemar verksamheten själv. Från det första året har verksamheten utvecklats mycket och ovanpå Glasscafét finns idag ett Café/restaurant med god mat och fullständiga rättigheter.

Dagens verksamhet

På Glasscafét kan du idag få det mesta du kan tänka dig i glassväg. Vi har alla pinnglassar från GB:s sortiment, ett stort utbud av kulglass och naturligtvis en otroligt god mjukglass.För de som vill ha det lilla extra så har vi ett stort antal olika uppläggningar av läckra specialglassar. Vi strävar hela tiden efter förnyelse och att tillgodose
kundens önskemål avseende olika kombinationer av glass. Till de goda glassarna kan man komplettera både med varma och kalla drycker.

På övervåningen har vi Café och restaurant. Där har ett stort urval av Caféprodukter, bullar, muffins, Cupcake, och fantastiskt goda smörgåsar m.m. Fisksoppan är något utöver det vanliga och rekommenderas varmt. Den baconlindade fläskfilén är en varmrätt av högsta klass.

Vårt läge, inne i Vansviken, mitt på Smögenbryggan, är fantastiskt. Du sitter alldeles bredvid vattnet och kan studera det aktiva folk och båtlivet. Vi har ett stort antal platser ute på bryggan men även platser på vårt serveringsdäck och inne, en trappa upp.

Vi öppnar till påsk 2018 och har öppet lördag-söndag under april. I maj har vi öppet to-sö.  Den  6/6 då vi öppnar varje dag t.o.m. 31/8. Där efter har vi öppet to-sö. september ut.

Arbeta på Glasscafét- Smögen

Är du intresserad av att arbeta i en av Sveriges vackraste miljöer sommartid så kan du kontakta Mikael Sternemar på mikael.sternemar@tele2.se.

Kontaktuppgifter: Glasscafét-Cafét
Tel. 0523/30911 mejl:
mikael.sternemar@tele2.se